Salam 1 Malaysia...

Ape khabar semua..lama menyepi kan..FB pun tak online sejak dua menjak ni...emmm bukan ape sebenarnya line kat sini ada masalah dari hari khamis lepas, maklum laa sekarang dah nak start musim tengkujuh kat sini, so bila petang je sentiasa ribut dan kilat...begini laa suasana di Pantai Timur tapi seronok bagi kami sekeluarga..anak jati ganu kang :-)

Ape yang nak dikongsi arini ialah cara menebuk lubang butang...bukan selalu kita guna tapi sesetengah projek atau baju yang kita jahit biasanya memerlukan kita menebuk lubang butang...kalo dulu sue biasa tempah kat kedai berhampiran, tapi sekarang tidak perlu lagi...dengan mesin jahit Janome ni, segalanya menjadi mudah dan menjimatkkan masa :-)

Weekend baru ni kita berkampung di rumah, so banyak laa masa bermanja dengan mesin jahit kesayangan :-) rupanya tersangat banyak kegunaan mesin jahit ni, dan ini adalah salah satu yang sue kongsikan bersama...sangat berbaloi rasanya membeli mesin ini..dalam masa menyiapkan tempahan pelanggan, sempat lagi test buat lubang butang ni...dua tiga kali jugak cuba baru menjadi...lupa sue nak ambil gambar, nanti sue akan masukkan di entry yang akan datang yer :-) 

Jom kita layan video ni sekejap...mungkin bermanfaat untuk anda juga :-)

video

Hanya beberapa minit saje kita perlukan untuk membuat lubang butang...senang, mudah dan cepat kan :-)

So lepas ni sape2 yang ade mesin jahit Janome ni cepat-cepat try buat yer...kalo menjadi memang happy sangat..sue pun masih meneroka lagi tapak2 yang lain...sambil menerima tempahan yang semakin berduyun-duyun skang ni..apepun alhamdulillah...kita terima dengan harapan semua customer berpuas hati yer :-)

Ok laa..sampai di sini dulu..nanti kita jumpa lagi yer :-)

(-: Happy sewing and crafting :-)





CORETAN BY DSUEFIA COLLECTION

0 comments: