Assalamualaikum w.b.t

Lama tak bersua kan...arini x leh online FB...so kita jenguk blog yang dah bersawang ni....
Masih ade reader ker tak..tapi itu tak penting sbb ini adalah personal blog mama sahaja :-)

Ok untuk hari mama nak share something new for me...dan mama bersyukur sangat2 dapat menyahut cabaran ini dengan jayanya :-)

Hasil research awal hanya dengan Mr. GooGle...n alhamdulillah dengan bantuan dan usaha mama dan babah maka terhasil laa selempang anugerah ini. Tidak lupa juga jutaan terima kasih kepada kak Gee RMS yang telah membantu mendigitizekan logo dalam masa yang singkat dan terbaikk...the best service we got from her for urgent order... Tempahan khas ini adalah daripada IPG Kampus Sultan Mizan, Besut, Terengganu.



Masa yang agak singkat diberikan membuatkan kami pada mulanya agak confius untuk membuatnya...tambahan lagi pada waktu yang sama kami mempunyai tetamu di rumah....so dengan hati yang yakin kami boleh buat....alhamdulillah Allah s.w.t permudahkan segala urusan kami.... :-)

Untuk selempang ini..mama menggunakan kain baldu berwarna maroon seperti yang diminta oleh pelanggan...design pada asalnya ANUGERAH EMAS + LOGO KPM.....pastu ditukar kepada ANUGERAH EMAS + LOGO IPGM...itu laa yang kelam kabut ckit nak digitize logo IPGM sebab logo IPGM....nasib baik kak Gee sanggup nak digitize...mmg syukur sgt2...kalo x buntu jugak mama nak buat logo IPGM ni...



Alhamdulillah...arini berlangsung majlisnya...dan pihak IPG berpuas hati dengan selempang daripada kami...baru lega rasa hati....semoga pengalaman ini memberi makna yang indah kepada kami....minggu ni everynight berjaga sampai kul 2-3 pagi...tetapi apabila melihat hasilnya...segala penat dan lelah berlalu begitu saja.... :-)

Rasanya sampai di sini dulu celoteh mama untuk arini...bila lagi nak bersua....mama tak nak janji yea :-D

Tempahan makin masuk dan terus masuk...alhamdulillah dengan rezekiMu Ya Allah...semoga Engkau memberkati setiap rezeki yang Engkau berikan...Amin

Renungan daripada mama buat semua :-)



(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t
Salam 1 Malaysia...

Kepada ibu-ibu yang sedang mencari barut....ibu dan anak...
tempahan di buka.....
Readymade @ Request diterima....
Berminat boleh hubungi kami :-)

Terima Kasih <3







(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana masih  diberi peluang untuk bernafas dimuka bumi ini...Hari ini 23 Ramadhan...tinggal 7 hari lagi kita semua akan menyambut Aidilfitri...macam mana persiapan anda smua...kami insyaALLAH membuat sedikit persiapan secara ala kadar saja tahun ini...malah seperti tahun sebelum ini juga...

Bersyukurlah kita semua kerana berada di bumi Malaysia yang masih aman, damai dan harmoni dengan penduduk yang berbilang kaum dan bangsa...Jika dibandingkan dengan negara-negara yng sedang bergolak, berperang, bencana alam dan sebagainya...alhamdulillah kita semua terpinggir dari semua musibah tersebut...sama-sama kita mendoakan agar kita semua dapat menjalankan tugas dan tanggungjawab dengan sempurna tidak lupa sentiasa mendekatkan diri kepada ALLAH s.w.t.

Lama mama tak berblog kan :-) kesibukan demi kesibukan terus melanda sehingga ke hari ini...hari ini mama gagahkan diri bersua dengan peminat mama untuk berkongsi sedikit info tentang design sulaman terbaru yang mama terima...nak kata baru sgt tak jugak..cuma baru nak publish kat sini...alhamdulillah design baru ni dah selamat digunapakai dan sudah menerima tempahannya :-)

Tanpa membuang masa...di sini mama kongsikan bersama design sulaman daripada collection 29 di mana designnya agak cantik dan lebih menarik...banyak design dari koleksi ini telah memikat hati mama dan dengan itu cepat2 mama order..alhamdulillah hasil perkongsian membeli collection ini dengan rakan-rakan online...akhirnya collection 29 menjadi milik mama :-)








Cantik tak?? Ade yang berkenan :-) Sesiapa yang mempunyai mesin sulam dan berhajat nak dapatkan collection ini jangan segan2 contact mama yer...the best price i will give for you....dan kepada sesiapa nak menyulam pada baju atau ape saje...cepat2 contact mama yer...just pm @ FB..lebih jimat dan cepat...kita boleh negotiate kat sana yer :-)

Untuk pengetahuan semua....design daripada Collection 29 ini ade yang dah menjadi famous...kalo tak silap mama ranking tertinggi yang mama dapat setakat ini ialah koleksi keychain....Hello Kitty, Car, Leaf dll....antara contohnya boleh lihat di Page Facebook/Dsuefia Collection...












Dan banyak lagi koleksi tempahan pelanggan boleh lihat di PAGE yer....Quick Update juga di sana....jenguk-jenguk laa PAGE mama yer...kalo nak tanya ape2 atau tinggal pesanan juga boleh di personal FB atau PAGE mama yer...

Rasanya setakat ini dulu perjumpaan kita untuk hari ini...sehingga kita bersua lagi di lain hari dan waktu...Tempahan raya belum settle lagiiiii...............puteri mama dah merungut baju raya dia x jait lagi....hwaaaa...tolongggg....jumpa lg di kelapangan akan datang.... :-)

Sebelum berpisah...sama-sama kita renungkan...........








(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t.

Bersua kembali kita pada hari ini...alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi...masih diberi kesempatan dan kesihatan yang baik dalam meneruskan kehidupan di dunia yang sementara ini....

Hari ini mama nak berkongsi tentang bag jeans....bag ini mama guna daripada material jeans di mana asalnya adalah kain skirt jeans...kemudian diolah menjadi bag...alhamdulillah ramai juga peminatnya...dan mama skang dah jadi skirt jeans addit...so ade laa beberapa skirt jean dalam simpanan yang akan bertukar menjadi bag..lain dari yang lain dan yang pasti hanya satu...tiada kedua dan ketiga untuk sesuatu design yang dihasilkan :-)

Nak tengok tak bag jeans yang mama sudah hasilkan...dalam kekalutan dan kesibukan menyiapkan tempahan pelanggan tersayang...sempat mama mencelah untuk merealisasikan minat dan idea mama...dan hasilnya....semoga dapat menjadi sumber inspirasi buat anda semua ;-)

Inilah bag yang mama hasilkan daripada skirt jeans sepertimana yang mama bagitau tadi....dan untuk pengetahuan semua ini adalah bag kedua yang mama hasilkan....beg pertama sudah selamat digunapakai oleh mama sendiri....hehe kalo nak tgk boleh ke page mama Dsuefia Collection yer....bag pertama yang mama hasilkan sangat baik dan masih lagi digunapakai sehingga saat ini....mama bawa ke opis kerana boleh memuatkan laptop mama...memang tahan lasak dan serbaguna...dan amat selesa dipakai :-)

Untuk bag di atas ini  masih belum berpunya...sekiranya ade sesiapa yang berminat boleh hubungi mama...first come first serve yer....dan tiada order untuk design yang sama selepas ini...ONLY ONE ok :-)

Beg ketiga...juga dihasilkan dari kain jeans....tahan lasak, kukuh, serbaguna dan sangat trendy....kaler seakan hitam tapi bukan hitam legam...bahagian dalamnya mama gunakan kain heavy cotton...sama seperti yang anda dapat lihat dalam gambar di atas.....beg ini juga masih belum berpunya tapi sudah ade yang merisik....segala update terkini insyaALLAH mama akan update dalam page ok....dan kemunculan yang seterusnya juga akan mama war-warkan dalam page nanti....buat masa ini masih menumpukan kepada tempahan baju dan sulaman sahaja..maklum laa Hari Raya bakal menjelang tiba...dan untuk pengetahuan semua juga...segala tempahan mama "TUTUP" buat sementara waktu dan akan dibuka semula pada tarikh dan waktu yang akan mama umumkan bila semua tempahan sudah settle :-)

Mama rasa sampai di sini dahulu coretan mama pada hari ini...sehingga kita bersua kembali dengan cerita yang baru....Jom Kerja !!! Very tired but very2 happy when all my job DONE :-)

Sebelum berpisah....untuk diri mama, anak-anak mama dan juga anda semua.....




(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t

Lama tak bersua kan....ape khabar semua...ade yang menanti entry mama...minta maaf banyak2 yer..mama betul2 bz sejak kebelakangan ini....nak jenguk blog memang tak sempat...quick update hanya di PAGE....kepada yang belum LIKE page mama...sudi-sudikan laa LIKE yer untuk mendapat info terkini dan juga serba sedikit sharing dari mama...

Alhamdulillah syukur ke hadratmu kita dapat bersua kembali....setelah agak lama menyepi dari blog ini...kini kembali dengan rasa yang amat rinduuu...RINDU BERBLOG :-D apepun mama tidak akan lupa meninggalkan serba sedikit catatan mama buat puteri-puteri tersayang :-) semoga apa yang dapat kita kongsikan menjadi manfaat buat semua..insyaALLAH :-)


MC350....merubah segalanya....ini laa yang membuatkan mama sedikit bz sejak kebelakangan ini....alhamdulillah syukur dengan limpahan rezeki dariMu Ya ALLAH...semoga kami dapat memanfaatkannya dengan sebaik mungkin...sejak kehadiranya ke studio mama...ada saja "work" untuknya....mama dan babah juga dalam proses menerokai mesin ni...alhamdulillah sekarang kami makin rapat dengannya...dan seronok bekerja bersama MC300...dua beradik seperti dua orang puteri kami..sangat rapat dan saling memerlukan antara satu sama lain :-)

Kepada sesiapa yang ingin membuat tempahan sulaman..tidak kira laa pada baju, tuala, beg atau apa saja...jangan segan silu menghubungi kami...insyaALLAH kami akan memberikan perkhidmatan yang TERBAIK buat anda smua....

Bila dah terjebak ni..macam-macam benda baru yang kita jumpa....keseronokkan, kebimbangan, kebahagiaan, dan keterujaan....siapa yang melaluinya dia laa yang akan dapat merasainya....dan mama tak pernah jemu untuk meneroka dan mengetahui tentang selok belok mesin ni.....

Hari ni mama tak boleh cerita panjang lagi...just menjenguk blog yang dah hampir bersawang ni..insyaALLAH kita akan bersua kembali yer...banyak cerita menarik dan pengalaman yang mama nak kongsikan..tetapi masa masih belum mengizinkan....dan untuk pengetahuan smua..mama akan tunjukkan juga kawan baru mama...special and sangat bermakna khas dari babah untuk mama...nanti kita share yer :-)

Kalo nak tahu kena sabar dan tunggu yer....

Sebelum berpisah...dari mama untuk anak-anak mama....


Harap kita semua dapat amalkan yer :-)


(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t

Pertama sekali mama ucapkan Happy Anniversary to My Love Babah...Tq very very very much kerana hadir dalam hidup mama dan sekaligus melengkankan hidup ini dengan kehadiran dua orang puteri yang sangat cute...comell serta sentiasa menghiburkan hati mama dan babah..tiada kata dapat diucapkan dengan rahmat dan kebesaran ALLAH s.w.t yang tiada nilainya....amin amin amin....Alhamdulillah syukur ke hadratMU Ya ALLAH....semoga Engkau pelihara dan berkati hubungan kami sehingga ke Jannah....InsyaALLAH


Alhamdulillah suka duka , kesenangan kepayahan , ketenangan kegelisahan dan ape jua halangan dan rintangan adalah semua dari ujianMu Ya ALLAH dapat kami tempuhi bersama-sama selama enam tahun hidup bersama...semoga tetap sabar dan tabah mengharungi kehidupan ini denganMu sentiasa disisi kami dan kami memohon kepadaMu Ya ALLAh agar kami dapat menunaikan segala kewajipan kami kepadaMu dan bimbinglah kami ke jalan yang BENAR....amin

MASIH DALAM DILEMA???


Ya....inilah dilema mama kali ini....masih lagi berfikir dan terus berfikir sehingga mendapat apa yang dihajati....kali ini betul2 confius mana satu nak amik...mama nak mesin jahit tepi 3034D tapi babah nak Highspeed....mesin cover-stitch tu rasanya memang kena ambil juga...sebab tempahan sudah diterima....so apepun mama akan usaha untuk dapatkan mesin cover-stitch tu....mesin kelim halus ntah laaa mana satu yang akan kami tangkap nanti....bincang punya bincang hasilnya masih sama...babah still nak Highspeed....tadi dah nyaris2 mama nak join KUTU Kak Ngah amik 3034D...tapi masih bersabar....huhu

Harap ade kawan-kawan yang dapat suggestkan yang terbaik untuk mama....mama juga harap mamma dapat selesaikan masalah ini dengan terbaik dan juga secepat yang mungkin.....naik pening dah asyik duk pk ajer...kan....

Bila nak berblog ade saje yang menghalang...dengan kerja yang bertingkek-tingkek..harap dapat faham situasi mama sekarang..ape pun mama akan cuba buatkan yang terbaik untuk semua.....ni pun dah kesuntukan...dah nak balik dah.....

Sebelum balik....mama nak SHARE satu lagi berita gembira.........as a present for my 6TH Anniversary...............


Alhamdulillah....syukur sangat2...tanpa disangka....MC350 come to my studio.........as my 8TH toys....alhamdulillah....so faham-faham laa yer...keje2 mama akan bertambah lagi....nak jaga dua orang puteri yang sedang membesar dan juga 8 biji mesin untuk dikendalikan....opss sorry...satu dah sold out....hehe

Oklah...time's up....sgt2 cemburu dengan kita kan....sebelum berpisah....renungan dari mama untuk semua :-)



and to My Lovely Babah.....




(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)