Assalamualaikum w.b.t

Pertama sekali mama ucapkan Happy Anniversary to My Love Babah...Tq very very very much kerana hadir dalam hidup mama dan sekaligus melengkankan hidup ini dengan kehadiran dua orang puteri yang sangat cute...comell serta sentiasa menghiburkan hati mama dan babah..tiada kata dapat diucapkan dengan rahmat dan kebesaran ALLAH s.w.t yang tiada nilainya....amin amin amin....Alhamdulillah syukur ke hadratMU Ya ALLAH....semoga Engkau pelihara dan berkati hubungan kami sehingga ke Jannah....InsyaALLAH


Alhamdulillah suka duka , kesenangan kepayahan , ketenangan kegelisahan dan ape jua halangan dan rintangan adalah semua dari ujianMu Ya ALLAH dapat kami tempuhi bersama-sama selama enam tahun hidup bersama...semoga tetap sabar dan tabah mengharungi kehidupan ini denganMu sentiasa disisi kami dan kami memohon kepadaMu Ya ALLAh agar kami dapat menunaikan segala kewajipan kami kepadaMu dan bimbinglah kami ke jalan yang BENAR....amin

MASIH DALAM DILEMA???


Ya....inilah dilema mama kali ini....masih lagi berfikir dan terus berfikir sehingga mendapat apa yang dihajati....kali ini betul2 confius mana satu nak amik...mama nak mesin jahit tepi 3034D tapi babah nak Highspeed....mesin cover-stitch tu rasanya memang kena ambil juga...sebab tempahan sudah diterima....so apepun mama akan usaha untuk dapatkan mesin cover-stitch tu....mesin kelim halus ntah laaa mana satu yang akan kami tangkap nanti....bincang punya bincang hasilnya masih sama...babah still nak Highspeed....tadi dah nyaris2 mama nak join KUTU Kak Ngah amik 3034D...tapi masih bersabar....huhu

Harap ade kawan-kawan yang dapat suggestkan yang terbaik untuk mama....mama juga harap mamma dapat selesaikan masalah ini dengan terbaik dan juga secepat yang mungkin.....naik pening dah asyik duk pk ajer...kan....

Bila nak berblog ade saje yang menghalang...dengan kerja yang bertingkek-tingkek..harap dapat faham situasi mama sekarang..ape pun mama akan cuba buatkan yang terbaik untuk semua.....ni pun dah kesuntukan...dah nak balik dah.....

Sebelum balik....mama nak SHARE satu lagi berita gembira.........as a present for my 6TH Anniversary...............


Alhamdulillah....syukur sangat2...tanpa disangka....MC350 come to my studio.........as my 8TH toys....alhamdulillah....so faham-faham laa yer...keje2 mama akan bertambah lagi....nak jaga dua orang puteri yang sedang membesar dan juga 8 biji mesin untuk dikendalikan....opss sorry...satu dah sold out....hehe

Oklah...time's up....sgt2 cemburu dengan kita kan....sebelum berpisah....renungan dari mama untuk semua :-)



and to My Lovely Babah.....




(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t.

Lama tak bersua kan....bz yang  teramat sejak dua menjak ni...arini dapat jengu blog jap...so mama uploadkan kain-kain cotton ready stok untuk tempahan yang pelbagai....antaranya baby quilt, bantal, kraf dan lain-lain mengikut permintaan pellanggan tersayang :-)

Tanpa berceloteh panjang...jom sama2 kita cuci mata yer...mama dah masukkan kat PAGE..mane2 kain yang dah out of stock leh tgk kat page yer...Quick update mama sila ker PAGE yer dan jangan lupa LIKE bagi yang baru singgah tu :-)





















 Sedikit cotton plain....




Semua kain-kain ini adalah daripada online buying dan ade juga yang mama dapat hasil dari jalan-jalan cuci mata sekitar bandar Terengganu nie :-)

Apepun selalu laa terjah2 page atau blog mama yer untuk mendapatkan info terkini daripada Dsuefia Collection....sehingga kita bersua kembali....

Shhhh....ade something mama nak share nanti tau....nak tahu kena tungguuu :-D

Sebelum berpisah...for my Loving Princess......



(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah bersua kembali kali ni dengan post yang agak menarik.....syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya mama dapat merealisasikan impian untuk mempunyai bilik jahit yang sangat selesa mengikut kehendak hati ini....

Terima kasih yang tak terhingga buat myLove babah yang bersedia melungkan sedikit masa untuk membuat rak benang ini...dari permulaan mengukur saiz sehingga selesai dan siap sepenuhnya...alhamdulillah sangat2 teruja dan terhasil seperti ape yang telah dirancang :-)

Lepas ni kerja2 mencari benang tidak menjadi masalah lagi...smuanya satu tempat...mama just separatekan benang jahit dan benang kelim sahaja....dua orang princess mama pun sibuk membantu menyusun benang2 ni smua....dua2 nampak berminat sgt...lambat masuk blk ni mesti ikut mama kan :-)

Semoga produktiviti mama makin bertambah lepas ni....insyaAllah....semangat untuk menjahit pun makin bertambah bila dpt bilik yang diimpikan....thanks babah yang banyak memberi semangat dan support mama selama ini....pasni ade new baby in the room yea....x sabar nak tunggu bila masanya akan tiba :-) harap2 x lama lagi yer bah :-)

ok laa..rasanya sampai di cni dulu perkongsian mama untuk arini...semoga kita berjumpa lagi....

LoVe@uNis@@Fi@@uNisoLeH@:-#

#Bekerja Lillahitaala....
#Jangan abaikan tanggungjawab....
#Family First...
#Bersabar dalam ape jua keadaan...insyaAllah pasti ada hikmahnya...

Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah arini mama dah dapat digitize logo mama...pasni x payah susah-susah pikir nak tempah kat mana dah..dh boleh buat sendiri...huhu sukanya rasa bila dpt buat logo sendiri....aritu buat guna transfer paper..skang logo bersulam pulak...suatu kemajuan dalam bidang ini...di harap dapat mencapai apa yang diimpikan selama ini insyaAllah...

Idea ni sebenarnya datang dari babah....babah yang suggest mama buat logo ni...mmg pada asalnya babah sendiri yang nak digitize...tp babah lum jumpa softwarenya dan mama bgtau kak mimie blh buat..so babah bagi permision untuk mama htr logo kpd kak mimie....alhamdulillah smlm  htr arini dah siap...cpt kak mimi digitize..thanks kak mimie :-)

Malam ni boleh try sulam...x perlu pkir dah nak tempah label sulam ni lagi...insyaAllah barangan readymade mama akan ade label semuanya...suatu masa dulu pernah juga menempah dengan seseorang..tp ade masalah teknikal..nasib baik duit mama dipulangkan semuanya...kali ni rasanya boleh jimatkan kos berkali2 ganda lagi....saiz pun boleh diubah mengikut keperluan...memberi lebih semangat untuk berkerja bagi mama :-)

ok laa...itu saja mama nak share arini..sehingga kita bersua kembali....
oh yea...kalo sesiapa yang berminat nak digitize logo sendiri...terutama yang mempunyai mesin sulam..boleh hubungi kak mimie....cepat..pantas..dan terbaik...ok
FB kak mimie...Mimie Fasion

Mulakan dengan Bissmillah....
Bekerja LillahiTaala....
Semoga sentiasa diberkati...amin

(-:LoVe You @uNis@@Fi@@uNisoLeH@ :-)

Assalamualaikum w.b.t.

Bersua lagi kita di hari yang mulia ini....sekejap saja arini dah hari khamis kan....begitu cpat masa berlalu kerana dek kesibukan dunia...huhu apalah nak dikata tapi jangan sesekali lupa untuk  mengingati Yang Maha Esa...peringatan untuk diri mama sendiri juga...

Minggu ni insyaAllah kami berkampung di cni lagi...minggu depan confirm blk sebab ade majlis Aqiqah baby baru kan..huhu x sabar nak jumpa baby boy yang cute tu...mesti dah nampak lain kan....insyaAllah this weekend mok de akan prepare special present utk awak yer...

Hari ni mama just nak share sulaman baju kurung tempahan dr online merangkap kawan adik juga...harap tuannya berpuashati dengan hasil sulaman daripada kami.....insyaAllah :-)

Sehingga kita berjumpa lagi...salam sayang dari mama untuk puteri-puteri mama tersayang...
【£oVe @uNis@@Fi@@uNis0LeH@】