Assalamualaikum w.b.t

Harini nak citer pasal benang plak...
Alhamdulillah masuk tahun 2015 ni plan kami nak ++ stock dulu mana yang sempat...mesin2 smua dah cukup, so top up stok laa untuk agenda kedua kami ;-)

Dengan sedikit modal yang ade...kami berdikit2 tambah stok yang mana penting bagi kami sekaligus boleh menjimatkan kos sebelum bermulanya GST...so mmg kena plan dari awal laa kan :-)

Seperti biasa, mama selaku pengurus acc company manakala babah sebagai penasihat...membuat perancangan dengan teliti dan mengambil kira segala kepentingan untuk meningkatkan lagi operasi serta memajukan business kami dengan jayanya...insyaALLAH

Untuk peringkat permulaan ini, ape yang kami biasa hadapi ialah masalah mendapatkan stok bahan untuk pengeluaran dan menyiapkan tempahan daripada pelanggan...stok utama kami ialah benang....maklum laa tempat kami skang masih kekurangan stok bahan yang kami perlukan...sekiranya berkesempatan, kami akan naik ke Kota Bharu, tapi mengambil sedikit masa dan kadangkala sampai, kedai plak yang tutup dan mcm2 masalah lagi...
So, kami mengambil inisiatif untuk mendapatkan benang secara borong dengan harga yang berpatutan, dan alhamdulillah dengan izin Allah s.w.t kami jumpa dua orang supplier benang borong online :-)




Ramai yang msg dan wassup kepada kami untuk mengetahui belian benang secara borong ni, kalo sblm ni kami ambil di KL, walk-in sbb masa tu kami menetap di Kuala Lipis, nak ke KL ambil masa lebih kurang dua jam jer...skang dah berpindah ker Besut, Terengganu, nak ambik stok di KL mmg x laa dengan jarak kami skang...alhamdulillah dapat beli secara online :-)

Nak tahu di mana kami borong benang2 ni...di akhir entry nanti kami akan bagitau supplier online kami.....

Jom cuci mata tengok benang-benang lagi ;-)




Opps lupa nak bagitau...smua stok kali ni adalah stok benang sulam...untuk makluman, setiap benang berlainan harga dan jenisnya...jahitan, kelim dan sulaman ade benang-benang yang tersendiri ;-) 




Semua benang ini terdiri daripada pelbagai jenama...antaranya ialah Madiera, Coats, FuFus dan lain-lain lagi...smuanya jenama terkenal AKA famous laa katakan dalam bidang sulam menyulam ni...sebelum ni biasa dengar Senorita dan Dolphin jer kan ;-)


Ok skang adalah tugas pertama kami apabila menerima benang....memandangkan benang-benang ni dah terbuka..ade yang sedikit dan ade yang masih banyak...ade tu kami terima yang baru di mana masih dalam plastik lagi...
So kami bungkus balik smua benang2benang ini untuk mengelakkan berhabuk...sekiranya berhabuk, akan menyukarkan kerja-kerja menyulam nanti....



Selepas siap membalut beratus-ratus ketul benang, langkah seterusnya ialah memasukkan ker rak yang sudah tersedia....

Dan sebelum terlupa...kami janji nak share supplier benang kami ialah Pn Aziah dan Pn Narita...
Boleh cari mereka di FB di bawah...

https://www.facebook.com/emeerkyra?fref=ts
https://www.facebook.com/naritaahmadII?fref=ts

sehingga berjumpa lagi...

(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah bersua kembali kita pada hari ini...
Kami berharap anda semua sihat sejahtera di samping keluarga tercinta dan selamat merempit bagi kawan-kawan seperjuangan...mesti dah bz dengan tempahan baju raya kan ;-)

Ok arini kami nak share skirt peplum keluaran kami, sekiranya berminat, kami ade membuat readymade, boleh ke online shop kami di Page : Dsuefia Collection.
Bagi yang mempunyai saiz yang special seperti XS, XXL ataupun XXXL, anda boleh request daripada kami untuk skirt berkenaan, kami akan membuat khas untuk anda :-)
Bagi yang inginkan kain yang lain daripada yang lain, anda jangan segan silu membuat request daripada kami dan kain sendiri pun kami terima dengan bayaran upah yang memang berpatutan.



Sebarang pertanyaan, order atau ape saje boleh whatsapp sue @ 017-9383664 :-)
InsyaALLAH segala kemusyikilan akan dijawab dengan segera...

Sehingga berjumpa lagi...




(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah bersua kembali :-)


Hari ni kami nak share Nursing Blouse...amat sesuai untuk ibu-ibu yang sedang menyusu...
Ibu yang tak menyusu boleh pkai x??? insyaALLAH boleh, ape salahnya kan..boleh menjadi satu fesyen yang menarik....tp mmg dibuat untuk ibu yang sedang menyusu ;-)









Sedikit perkongsian bersama...

5 TIPS MENYUSU DI TEMPAT AWAM (a.k.a NIP , nursing in public)

1. Pakai nursing friendly attire. 
Tidak semestinya pakaian khas menyusu , blouse atau jubah biasa pun boleh tapi pilih yang berbutang atau berzip di kawasan dada.
Antara sebab kenapa kami membuat keputusan hasilkan design baju dengan zip di dada :)

2. Pilih tudung yang labuh.
Biarlah labuh sekurang-kurangnya menutup dada , disamping aurat lebih terjaga,
mudah untuk kita cover kepala anak ketika menyusu.

*Tips tambahan : Bagi yang ber-baby wearing, 
lebih mudah menyusu anak didalam carrier kerana carrier sendiri sudah menutupi dengan meluas :)

-Untuk sling ring, boleh gunakan ekor carrier untuk tutup bahagian kepala bayi ketika menyusu,
-Ssc biasanya ada didatangkan dengan had cover yang juga boleh digunakan untuk menutup kepala bayi ketika menyusu.
-Wrap juga agak penuh coverage dan hanya perlu adjust ketika menyusu.

3. Lokasi yang bersesuaian
Pilihlah kawasan yang kurang orang, dan jika boleh dibelakang kawasan tertutup
seperti di tembok jika ke mall atau di belakang pokok sekiranya outing di taman.

4. FOKUS
Fokus pada menyusu dan coverage yang betul, jangan terlalu memikirkan orang sekeliling kerana ini akan menyebabkan stress dan menyukarkan sesi penyusuan.

5.Bantuan Suami
Jika masih tidak confident dapat menyusu dan melindungi aurat dengan sempurna,
minta suami tolong block anda dari dilihat orang awam. InshaAllah suami pasti helpful.


Semoga kita semua mendapat sedikit pengetahuan daripada perkongsian ini....

p/s : Nantikan kemunculan Nursing Jubah & Nursing Dress :-)

Tempahan dan Readymade...SMS @ whatsapp 017-9383664 ;-)

Sehingga berjumpa lagi...




(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Ilahi...rezeki sempena menyambut GST...ramai yang duk bising pasal GST kan...yg duk bising2 tu..anda faham 100% ker pasal GST ni..kalo masih blur2 lg, elok jgn sesekali mengeruhkan keadaan...baik msk library study dulu pasal GST ni okey ;-)


Banyak suara2 yang menyatakan barang naik berkali ganda, kena bayar GST lg, minyak naik dan macam-macamlah yang didengar dibibir telinga...kami ni bukan anti sangat tapi selagi x kena..NO KOMEN ok...
Alhamdulillah setakat ni harga barangan di cni masih lagi terkawal, dan semua barangan yang dikenakan GST adalah dimaklumkan atau dengan kata lain jelas tertera di bil, bukan main hentam jer mcm khabar2 angin sebelum ni..kita sebagai pengguna, mesti tahu hak kita dan yang penting "PEKA" dengan harga setiap barangan terutama barangan keperluan yang kita gunakan...sekiranya ade kemusyikilan, ade tempat yang boleh dituju, bukan melenting tak tentu pasal okey !!

ok stop citer pasal GST...nak citer pasal rezeki yang tak diduga...ikutkan planning kami, dah nak bersara beli mesin...huhu maklum laa studio dah sarat...x de tempat dah nak letak mesin...tetiba dpt msg org nak jual mesin..ditawarkan dengan harga yang menarik juga...apalagi..bincang punya bincang, ok kami decide amik laa..buat aset...lagipun belum ade lagi model mesin ni...terus set harga n terus booking dengan tuannya...alhamdulillah segala urusan berjalan dengan lancar :-)

Sebelum sambung citer..jom kita tengok mesin dulu ;-)


Ini dia mesin yang dibualkan itu...masih mengancamkan :-D ni wajah setelah diserbis...wajah asal dalam phone boss...lupa nak amik..kalo rajin nanti masuk dalam entry lain yep...
Alhamdulillah rancangan nak memiliki mesin jahit dan kelim sekaligus tercapai jua akhirnya...lepas ni senang laa...x yah duduk bgn...kejap kelim, kejap jahit..terutama kain lycra..kalo bj kurung biasa kelim siap baru jahit, untuk lycra lain ckit cara jahitannya...so lepas ni x de masalah, senang dan cepat...jahit dan kelim dalam satu masa :-)

Allah Maha Mendengar setiap permintaan hambanya...mmg planning sj suatu hari nk mesin yang jahit dan kelim sekaligus, alhamdulillah dlm masa yang singkat Allah s.w.t makbulkan doa hambanya...mmg x de dlm list mesin ni..cuma planning awal saje...maklum laa bulan January baru ni baru amik mesin kelim halus Gemsy...kami pun dah lupa dah buat entry lum pasal mesin tu...rasanya mcm belum lagi :-)



Tuan asalnya setting mesin ni untuk 3 benang sahaja....dan memang digunakan untuk tujuan kelim biasa...tapi mesin ni sebenarnya adalah untuk 4 benang dan boleh berfungsi jahit dan kelim sekaligus....so kami apelagi...memang hajat dr awal, kalo jd amik mesin ni nak buat 4 benang dan guna untuk jahit lycra...bermula laa research kami mengenai mesin ni...banyak rujukan yang kami dapat adalah daripada internet, google n youtube...alhamdulillah akhirnya kami berjaya jadikan 4 benang dan dapat setting dengan baik sekali...cantik dan kemas jahitannya :-)

Sekali lagi tanpa kami duga...dapat projek baru sekaligus merasmikan mesin "baru" ini ke studio kami...alhamdulillah dengan kurniaan rezekiMu Ya Allah..kami sangat2 bersyukur...sujud syukur kepada Yang Maha Esa...

Rasanya setakat ini dulu perkongsian kita arini...ade yang minta tunjukkan cara kami setting mesin ni daripada 3 benang kepada 4 benang, kerana ramai pengguna YAMATA 747 ini menggunakan 3 benang, sedangkan kita boleh buat 4 benang...insyaALLAH kami akan share caranya di entry akan datang...sudi2kan jenguk blog ni yer :-)

Sehingga berjumpa lagi...Jomm rempit rayaaaa...raya x lama dah...jangan x tdo mlm nanti...huhu :-)

P/s : Baju anak-anak kena siapkan dulu...jangan pagi raya duk merempit lagi...serikkkkk :-D

Sharing with L.O.V.E ;-)








(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah kita dapat bersua lagi...

Hari ni diberi kesempatan jenguk blog sekejap, jadi kami nak war-warkan mengenai tempahan sulaman untuk aidilfitri...harga yang sangat berpatutan dan sangat berbaloi...jangan lepaskan peluang ini yer... :-)

Untuk sehingga hari ini...kami masih lagi menerima tempahan untuk sulaman aidilfitri 2015...jangan belengah-lengah lagi kerana kami akan MENUTUP tempahan pada bila-bila masa sahaja setelah memenuhi kouta yang kami tetapkan...so kalo yang terlambat tu, jangan salah kami pula yer kerana tidak menerima tempahan anda..kerana kami dah war-warkan di FB, PAGES dan kali ni di BLOG pula ;-)



Untuk melihat design-design daripada kami, sila ke Pages dan cari album Design Sulaman....kat ctu banyak design yang telah kami paparkan dan semua design itu boleh ditempah dengan kami....sekiranya ade design baru, kami akan updatekan di ctu dan anda boleh memilih design yang anda sukai...

Tempoh sulaman bergantung kepada tempahan...anda digalakkan menempah lebih awal untuk mengelakkan sebarang kesulitan...untuk makluman semua, URGENT ORDER untuk waktu ini kami tidak terima sama sekali untuk memberi keadilan kepada semua pelanggan...kami mengutamakan 1st come 1st serve...so , kami berharap sangat semua pelanggan kami berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami berikan :-)

Disini kami tunjukkan sedikit sulaman yang pernah kami buat untuk para pelanggan kami... :-)

Sulaman pada baju...baju kurung, kurung moden, jubah dll..









Sulaman telekung.....



Sulaman pada tie....



Sulaman tuala.....




Sulaman pada kain felt...





Sekiranya berminat, jangan malu dan segan...just pm @ whatsapp kami di talian 017-9383664 (sue) / 018-9096591 (dee).
Anda boleh bertanya ape sahaja berkaitan dengan sulaman, harga boleh dirunding dengan kami dan untuk tempahan pukal juga kami terima :-)

Sehingga berjumpa lagi...







(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)
Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah bersua kembali..bila dah jumpa, kerap pulak bersua kan :-) arini just nak share COLLECTION 32 daripada JANOME...agak menarik dengan Collection ini di mana ianya terdiri daripada pelbagai corak tag dan hiasan yang agak menarik :-)

Rasanya smua tak sabar nak tengok Collection ini kan...kami belum masukkan ke dalam PAGEs lagi..insyaALLAH dalam masa terdekat ini kami akan memuatnaik ke dalam PAGEs pula yea...
Tanpa membuang masa, jom kita lihat design menarik daripada Collection 32 ini....seperti biasa sekiranya ada yang berminat, leh pm kami okey ;-)







Haaa menarik kan.....ade yang dah rambang mata tu...kikikiki
Sesiapa yang ade mesin tu leh cepat2 beli design ni yer...kalo yang x de mesin boleh menempah daripada kami...tiada had untuk tempahan ok :-)

Tak sabar rasanya nak tengok hasil sulaman daripada design2 ni...kami belum sempat mencuba lagi...design baru jer dapat..masih panas-panas lagi ni...hehe...nanti bila dah start menyulam nanti siap laa...pasni leh try buat untuk pencil case kakak dan adik...mesti dia orang suka :-)

Ok laa..rasanya hanya di sini perkongsian kita hari ini...sehingga berjumpa lagi....minta maaf yer PAGEs kami agak sunyi sejak kebelakangan ini...x sempat nak update activity semasa disebabkan ade sedikit masalah teknikal...insyaALLAH esok balik kampung sekiranya ade masa terluang kami akan meriahkan PAGEs kami pula dengan tempahan-tempahan daripada pelanggan tersayang :-)

Sehingga kita berjumpa lagi...dari kami untuk anda semua yang setia dengan blog ini...jutaan terima kasih kami ucapkan...semoga anda smua ceria-ceria selalu :-)




(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)