✿ ADAB KEJUTKAN ANAK DARI TIDUR ✿

Cara atau adab mengejutkan anak yang tidur, tidak kira anak yang masih bayi, kanak - kanak , remaja atau dewasa.

1. Beri salam kepada anak yang sedang tidur

2. Sentuh hujung ibu jari kakinya dan goyangkannya perlahan -perlahan.

3. Panggil namanya dengan lembut dan teruskan menggoyang kakinya.

4. Kalau masih belum sedar, kuatkan sedikit suara dan goyang badannya.

5. Teruskan memanggil namanya dan panggillah sayang, manja atau anak.

6. Kejutkannya sambil memujinya contoh: Bangun sayang, anak umi yang baik, anak umi yang soleh, anak umi yang rajin.

7. Sebaik saja anak bangun, gosok kepalanya sambil bercakap dengan lembut agar ia mandi , solat subuh dan bersegera ke sekolah untuk menjadi anak yang bijak pandai.

8. InsyaALLAH , anak anda akan bangun dengan badan yang segar dan minda yang cergas kerana dikejutkan dengan penuh kasih sayang.

Cara ini juga boleh dilakukan kepada suami isteri tersayang atau sesiapa saja.. (^_^)

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Story arini adalah berkaitan barang pre-order kat FB mama...so detailsnya mama masukkan di sini yer, kalo ade sesiapa yang berminat boleh laa rujuk di sini dan buat rujukan mama juga...maklum laa banyak benda selain ready stok, tempahan, permintaan dari pelanggan dan macam2 perkara nak buat dan nak diingat dalam satu masa...so bila ade catatan atau tempat rujukan, at least lebih memudahkan kerja2 mama :-) 

Ok..berkenaan item pre-order ni...mama buka sehingga 27 April 2013 sahaja yer...so sesiapa yang berminat leh bagi nama dulu, payment tu x per, nak bayar kemudian atau nak tggu gaji ker, mama x kisah janji bayar yer :-) Details untuk item pre-order ni leh tengak di bawah ok :-)


  • The Korean Style Retractable Multi Purpose Retractable Measuring Tape.
  • Compact and easy to carry anywhere. 
  • Highly recommended for people who are dieting and tailors.
  • Get the size of the desired body and clothes while using this multi-purpose retractable tape measure.

Features:
  • 100% Brand New & High Quality.
  • Multi-purpose retractable centimeter/inch tape measure.
  • Compact and easy to carry.
  •  Very suitable to be used for measuring clothes.
  • Help to measure your size and check your progress if you are on diet.
  • Simply pulling the measuring tape will keep the measurement locked in place.
  • Retract the measuring tape by pressing the button at the center.
  • Great for travel, camping, shopping and etc.
  • Length: 150cm/60 inches.


    Kalo berminat cepat2 bagitau mama yer sebelum tarikh tutup...boleh sms ke no. h/p @ msg ke FB mama pun boleh....sehingga kita berjumpa lagi...salam sayang buat mama untuk puteri mama tersayang :-)

     P/s : Arini kakak x g sekolah....kurang sihat nampak dia dari semalam dah..mlm tadi dah makan ubat, hari ni bagi rehat kat umah...mama harap tak larat demam tu...hope kakak cepat sembuh...manja sangat kakak ni...terlebih manja dari adik...apepun mama sayang kamu sangat2...

     InsyaAllah....Amin

(-: H@PPY SeWiNG @nD Cr@fTiNG :-)

1 comments: